Yaled 2010.09.18. 12:23

Hogyan értékelnéd?

Délelőtt olvastam Nick Hornby új könyvét. Tetszett ez a könyve is.
Eddigi életem során elolvasott könyvek közül csak kbhárom olyan volt, amely feltett egy kérdést, és elgondolkodtatott. A legtöbb könyv szórakoztat, megmosolyogtat, ez is de emellett még okos is.



Szóval, a főszereplő srácnak volt egy kérdése az anyjához:

"ha értékelned kéne az életemet, mármint a teljesítményemet, mondjuk 1-től 5-ig, hányast adnál? Mennyire csinálom jól?"

 

Azt hiszem én magamnak hármast adnék, van még min javítani.

Ha valaki önmagának elégtelent adna valószínűleg energiavámpír és sose lennénk barátok, ha valaki 5öst merne adni magának, tőle is távol tartanám magam, mert ő valószínűleg egy öntelt segg. Na jó, lehet, hogy csak egy boldog elégedett ember. 

A legutolsó könyv, ami hasonlóképp jó kérdést tett fel a Majmok majma volt, a fő kérdés valahogy így szólt:


"Tegyük fel, egyedül hajózol a Csendes óceán közepén, sehol egy lélek, csak Te és a hajód. Tegyük fel, egy buta véletlen folytán kiesel a hajódról. Mit teszel? Megpróbálsz kiúszni a partra, bár tudod, hogy a legközelebbi szárazföld 300 mérföldre van tőled, vagy hagyod, hogy elsüllyedj??? Te mit tennél??"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiscsulok.blog.hu/api/trackback/id/tr622305171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása