Yaled 2012.08.12. 13:26

Stimmelhet e minden?

Azon gondolkodom, hogy lehetséges e egy jó kapcsolat jó szexel? Erre komolyan érdekelne a válasz!
Ha visszagondolok a múltbéli kapcsolataimra, ritka volt sajnos, hogy a testiség és a lelki vonzalom egy síkon lett volna, vagy mindkettő egyformán remek lett volna. Persze, mondhatjuk naivan azt, hogy "biztosan csak nem találtam meg az Igazit", ami biztos is, de mégis, volt, hogy szerelmes voltam, vagy csak nagyon szerettem valakit, de az ágyban mégsem működtünk tökéletesen, s előfordult, hogy különösebben mély érzelmek nélkül kellemes együtt létben volt részem. 
Kezdem azt hinni, hogy ugyan nyilván ez lenne az ideális állapot, a tökéletesség, a testi - lelki egyensúly, ám ha belegondolok, nem is tudom van e ilyen.
Van vajon olyan férfi, aki emberileg jó, nincs vele gond, lelkileg rendben van,s a testiségben már nem olyan kis ártatlan? Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy "üsd vágd nem apád" legyen az ágyban, vagy bármilyen beteg perverz dologra még csak ne is gondolj. Szóval, érted, jó fiú az életben, tökös az ágyban. Vagy legalábbis olyan nekem való.

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiscsulok.blog.hu/api/trackback/id/tr944707667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suendoc 2012.08.13. 12:23:39

Üdv CsCs!
Mondanom sem kell talán hogy az egyszeri kommentváltás után is szorgalmasan követem a blogot, és esetenként jókat mosolygok rajta -persze csak a jókedvű posztokon.
Mivel kérdés lett feltéve ez utóbbiban, felszólítva érzem magam hogy pár gondolatot hozzáfűzzek.
alapvetően két részre bontanám a kérdést: Egyrészt van a fizikai része, melynek elengedhetetlen része a "kémia". Az valami, amitől összeszikrázik két tekintet, amitől ha megérzed az illatát, kiürül a fejed és a véredet felhabosítják a hormonok. Sajnos, ez vagy van, vagy nincs. Ha nincs, még lehet egy működőképes párkapcsolat, a szex is működhet, de nem lesz OLYAN.
A másik része, hogy mentalitásban, gondolkodásban, érzelmi értettségben passzol-e a két ember egymáshoz? Ha az első megvan, a második nincs, akkor egy rövid, viharos, és jó eséllyel felejthetetlen lienzonba torkollik a dolog. Ha a második van meg, az első pedig nincs.... hát az egy "elviselhető", jó esetben nagyobb bajok nélkül elnavigálható kapcsolat lesz belőle,amiben akár éveket el lehet tölteni, de "valami" mindig hiányozni fog.
Arról nem beszélve, hogy a második résznek van egy olyan olvasata is, amikor a férfi a férfiasságát, a nő a nőiességét éli ki ebben, egymást erősítve, vagy gyengítve, a másiknak ajándékozva, de sokszor ellenében is. Ez egy folyamatos társasjáték, nyersz, engedsz mérlegelsz, döntesz minden nap, percről percre. De ha nincs meg kémia, előbb utóbb megszokás, vagy kikacsintás lesz belőle.
Ragozhatnám még sokáig, hiszen mondanivaló lenne bőven, de elsőre maradjunk egy rövid kommentnél.... :D

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2012.08.16. 11:46:48

@suendoc:
:)
De ugyan ki akar az a bizonyos működő kémia nélküli párkapcsolatot? Ha már az elején ez nincs meg, akkor nem hinném, hogy sokáig tarthat.Ez a kémia adja a szenvedélyt! :)
Na látod, ezt szeretném elkerülni és nem hiszem el, hogy nem működhet egy kapcsolat játszmák nélkül! Nem akarok játszmákat, csak face to face megmondani a dolgokat, érzéseket, vitázni, ha az esik jól, de persze kisebb játszmákba belemegyek én is..ha ezt kívánja a helyzet.

suendoc 2012.08.16. 12:35:47

Hmmm.... Akkor definiálni kellene a "játszma" kifejezést.
Ha (if): azt jelenti hogy félrevezető, fals információkkal, viselkedésekkel - akár cél nélkül - manipulálom a másikat, akkor ez nem szép dolog, és én is remélem van párkapcsolat enélkül.
Ha viszont abban az értelemben nézzük amit fent írtam, szerintem akkor nincs. Csúnyán fogalmazva: megerősítteted vele a saját tudatodban a nőiességedet, hogy ettől neki is jobb legyen. De ez nem megy mindig - és itt most hangsúlyoznám az esetlegességet - némi manipuláció nélkül.
Te hogy definiálod a játszmát?

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2012.08.16. 13:06:39

Egy kicsit minden játszma manipuláció. Nem azt mondom, hogy feltétlenül félrevezető, de ott vannak azok a kis dolgok, amiket megteszünk, hogy a másikat bosszantsuk, féltékennyé tegyük, hogy nekünk legyen igazunk a vita során, ez mind kis játszma.Nem is tudom van e ezekre szükség, bár biztosan van, ha mindenki használja..

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2012.08.16. 13:10:23

@suendoc: szóval, nekem ez jut eszembe a játszámkról.
Leginkább negatív kifejezésként értelmezem.

suendoc 2012.08.16. 13:41:12

@Csokiscsülök:
Na, akkor itt van a "nézeteltérés": ha valamit azért csinálunk hogy a másikat féltékennyé tegyük - amitől undorítóbbat nem nagyon tudok elképzelni - vagy bosszantsuk, akkor már tényleg régen rossz.
Én a játszmát szigorúan a második értelmében használom.
Sosem értettem: ha valaki(k) stimmelnek kémiailag, a gondolkodásban/neveltetésben megvannak a közös pontok amit a közös élmények/döntések megerősítenek - akkor minek trükközni, játszmázni? Miért nem tud(nak) egyszerűen boldognak lenni, átengedni magukat ennek az érzésnek és élvezni azt?

suendoc 2012.08.17. 09:33:35

@Csokiscsülök:

Hmm lehet hogy elveszett az előző kommentem?

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2012.08.18. 10:53:34

@suendoc: Helló! Bocs, a kései válaszért, kissé elfoglalt voltam!
Egyszerűen boldognak lenni... most lehet csak magamból indulok ki, de szerintem ez az "egyszerű boldogság" hosszútávon képtelenség, mert az ember elkezd gyanakodni, nyomasztják dolgok, negatív a hozzáállása, szorong, stb. Persze, tud működni, hogy teljesen felengedjünk egy kapcsolatban, csak szerintem nem sokáig.
Értelek. Minden játszma manipuláció, ami nem feltétlenül egy negatív dolog.
süti beállítások módosítása