Szívből gyűlölöm azt a remekül működő kifogást, hogy „De én nem ígértem semmit!”

Persze, hogy nem! Ígéretet vagy bármiféle fogadalmat senki sem vár  el, főleg egy kapcsolat elején, minden, amit az ember szeretne az a korrektség.

Soha életembe kértem még senkitől sem, hogy legyen kedves megígérni, hogy ebből a valamiből amibe éppen csak belekezdtünk mindenképp párkapcsolat lesz és életünk végéig boldogságban, szeretetben, monogámiában élünk majd! Nem! Ez nem lenne reális! Ám tény, ha valakivel tényleg jó, hajlamos vagyok amolyan ki nem mondott ígéretnek venni minden szavát, tettét, a kettőnk viszonyát.

Amikor a korrektségnek híján van az ember, s a lezárás előtti utolsó nagy elbeszélgetésre kerül a sor, mentegetőzésképp könnyen használja ezt az átkozott mondatot, kényelmes vele takarózni, e mögébújni.

Ez a tömör kis mondta remekül csillapíthatja a bűntudatot. Micsoda szabadságot ad a lelkiismeretnek!

Typography_love.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiscsulok.blog.hu/api/trackback/id/tr804919620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArtofNoizz 2012.11.26. 09:22:04

Ez kb. olyan mint a "Nem tudom egy kapcsolat felelősségét vállalni!"-duma... Jaj mi van veletek nőkkel? No nem veled, csak úgy általában a többivel.. Biztos valami vírus! Nem vállalni egy kapcsolat felelősségét....jesszus. Közben sírtok, hogy nincs normális pasi, de időtök és türelmetek sincs, hogy a másikat megismerjétek; pedig másból sincs elég sok mint az időből. Mindenki tervezni akarja a kapcsolatát és amikor spontán csak úgy beüt valami, akkor mind megijed....ÚÚÚÚÚÚristen....felelősség! Ezért vagytok-vagyunk egyedül. És a pár kivételes (normális) marha -mint te meg én, csak reménykedünk, hogy egyszer...igen, egyszer talán sikerül!
süti beállítások módosítása