Nos, végre én is a birtokába jutottam annak a tusának, melyre valószínűleg minden értelmesebb korombeli  nő rájön. Vagy elmondja neki egy 30+-os bajtársa, bár úgysem hisz neki,amíg meg nem tapasztalja a szomorú valóságot, hogy a férfiak ritka egyszerű teremtmények, csak mi, nők misztifikáljuk túl őket, és a kapcsolatunkat velük. Hajlamosak vagyunk feltételezni azt, hogy ők is ugyanolyan érző lelkek, mint mi. De nem. Éreznek persze, semmi kétség, de nem bonyolítják úgy agyon a dolgokat, mint mi, nők, istenverte szegény mártír nők!

Legyünk őszinték: elemzünk! Ha kell, ha nem kell, folyton folyvást elemzünk. A férfi mond valamit, mi meg olykor  kiragadunk egy szót, vagy épp leragadunk nála, hogy ezt most hogy értette, miért mondta, mit ért ez alatt? Na de miért csináljuk? Miért nem hisszük el, hogy amit mond, az szimplán úgy van, ahogy Ő mondta? 0 mögöttes tartalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiscsulok.blog.hu/api/trackback/id/tr395432560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

79peter1434 2013.08.01. 15:08:47

Való igaz... :D
A mondanivalónk értelmezése nyelvtani és nem érzelmi feladat.Nincs mögöttes tartalom, nincs jelentősége a választott szavaknak. Sőt, ez olykor a tettekre is igaz :D

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2013.08.01. 15:14:13

@79peter1434:
:)) Vettem észre! ÉS elnézést, ha leegyszerűsítettem a férfinemet irományomban. :)
Legközelebb talán meg is jegyzem és okosabb leszek ;) Na de hogy ez még a tettekre is igaz?! :O Köszönöm, megint tanultam valamit!

79peter1434 2013.08.01. 20:25:28

@Csokiscsülök:
Pedig bizony így van...
Példa:
Nő ül a kanapén, néz maga elé.
- Mi a baj?
- Fáradt vagyok...
Jelentése:
- Bunkó vagy, nem hívtál egész nap.
- Megint nem mosogattál el, pedig megígérted.
- Felhívott anyád, az a sárkány.
- Letört a körmöm.
- A Munkahelyi Kriszti egy p**a, leszólta az új blúzom.
- Dóri barátnőmmel szakított a pasija és egész nem ezt kellett megbeszélni.
- Menstruálok, te állat, de tudom hogy nem számíthatok együttérzésre.
- Híztam két kilót.
- Úgy érzem bezárultak a csakráim és ez rettenetes, valami szörnyű fog történni....

30-as pasi ül a kanapén, néz maga elé.
- Mi a baj?
- Fáradt vagyok...
Jelentése:
- Fáradt vagyok.

De félre a tréfát. Tettek? Ha pl. közös program helyett inkább sörözni megyünk, az nem azt jelenti hogy kihűlt a kapcsolat, hanem hogy a munkahelyi stresszt inkább így vezetjük le mint egy kiadós veszekedéssel, ami után - ellentétben a nőkkel - mi sokkal rosszabbul érezzük magunk.

És most így utólag tenném hozzá minden mondatomhoz, hogy: "Szerintem....." :D

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2013.08.01. 20:46:34

@79peter1434: :DD
élnék azzal a szörnyű közhellyel, hogy "Taníts mester!". :) Ugyan most távol áll tőlem a hajlam egy akármilyen kapcsolatra, na de akkor is! Hadd tudjam meg a szomorú valóságot a férfiakról, hadd tanuljak:)

Viszont, én nem vagyok az a taktikázós típus, így általában megmondom mire is gondolok. Nem mindenki köszöni meg. Állítólag rafkósabban kéne ezt csinálni. Hm..
Sörözés barátnővel?! Vagy fröccsözés?
Egyébként erre szerintem - ha magamból indulok ki - a másik nemnek is szüksége van. Meg a közös programokra is.
Ez a "sokkal rosszabbul érezzük magunkat" duma..haha! Miben nyilvánul meg? Minden exem - elenyésző létszám - hamar túltette magát minden vitán/veszekedésen.

79peter1434 2013.08.05. 18:23:47

Hát igen, ha még lehet tréfálni, szerény Pesten töltött 10 évem alatt már két utcát is elneveztek rólam: a Mester és a Szép utcát..... :D
Nem arra gondoltam hogy barátnővel sörözés (a fröccs jobb, 2013 nálam a Fröccs Éve), hanem nem-együttélős kapcsolatban kiveszek egy szabad estét, vagy ne adj isten besokallásos jelleggel lemondok egy balett-előadást.... :)
De egyébként mi a baj a közös fröccsel? Azt általában az ember társaságban csinálja - meg lehet ismerni egymás barátait, környezetét és az olyan sztorikat amit jó eltitkoltak előlünk... :)
A válaszok sokszínűsége tekintetében én sem a taktikázásra gondoltam. Egyszerűen teljesen más szókincsetek van ugyanarra, és egyben százféle gondot ki tudtok fejezni ugyanazzal a mondattal.
Kis taktika kell, nagy taktika vesszen! :D
Nem tudom, bizonyára más embereket ismerünk, mert az általam ismert/ismerni vélt pasik nagy része akkor is "traumaként" él meg egy vitát-veszekedést ha történetesen éppen igaza van. Arról nem beszélve, hogy tapasztalatom szerint a nők sokszor használnak egy jó kis veszekedést feszültséglevezetésnek, vagy "valami történjen már ebben a kapcsolatban", vagesetleg csak hogy érezzék hol a határ ameddig el lehet menni -" Mert az olyan izgi...":(

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2013.08.05. 18:56:11

@79peter1434:
A fröccsel?! Viccelsz?? A világon semmi bajom, sőt! :) Az egyik legjob dolog a nyárban. Egy rozé fröccs, vagy száraz fehér borból jó kis nagyfröccs...hmm!:))
Nem ez a fajta feszültség levezetés nem tudatos. Volt már ilyen. Mármint, hogy szar napjaim voltak, és dühös voltam, és hát jött a vita, a veszekedés. De ez igen ritka.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2013.08.14. 10:35:51

"Na de miért csináljuk? Miért nem hisszük el, hogy amit mond, az szimplán úgy van, ahogy Ő mondta? 0 mögöttes tartalom."

Mert projektáltok. Ha nálatok egymás közt sosem így van, akkor minden bizonnyal nálunk se. Pedig de.

Yaled · http://csokiscsulok.blog.hu 2013.08.15. 22:31:28

De?! Férfiaknál is?
Bármi ilyen és hasonló infónak örülök, ha tanulhatok a másik nemről :)
süti beállítások módosítása