A Pendragon legendákból:

   - Mondd lovag, mi az: erősebb a sziklánál, mégsem tapinthatod, keményebb az acélnál, mégsem simíthatod. Ha birtoklod, tiéd lehet minden, ha híján vagy, a kisdedénél gyengébb a kardod.

Törte a fejét Perceval. (....)

Ahogy a múltjába nézett, eszébe jutott valami.

   - A hit!

A boszorkány elképedt.

    - Úgy van! A hit a válasz.

A hit a válasz. Hmm. Van benne valami. Azt hiszem, ahhoz, hogy az életünket teljesen éljük, optimistán, elérjük a céljainkat, álmainkat, és ami a legfontosabb: igazán elégedettek legyünk,kell a hit és az erő, és bárki bármit mondhat, hogy ő aztán nem hisz semmibe, csak magában, ez is a hit egyik formája, és semmi baj nincs ezzel. A hit erőt ad, és kitartást. Ha hiszel valamiben minden könnyebb, minden csapást könnyebben elvisel az ember és túllép rajta, s folytatja az életét. "Kelj fel Jancsinak" kell lenni, csak persze nem abból a megkeseredett fajtából.

   Megjegyzem, ha a hitre gondolok nem konkrétan valamelyik vallást értem ez alatt, hisz nagy része tele van szabályokkal, amelyek alig követhetőek, sok az elvárás, és, túl szigorúak. Talán ezért sem kedvelem annyira a katolikus vallást, és szimpatizálok jobban a keleties gondolkodással.

A félreértések elkerülések véget; nem a vallás a lényeg. Azt hiszem teljesen mindegy, hogy az ember milyen vallású, egyszerűen csak azt vallom, hogy hittel könnyebb.

 

(Igen, tudom, hogy kissé "lazán" kezelem a hit szót, és számomra tágabb az értelmezése, mint az átlagnak. Baj?!)

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiscsulok.blog.hu/api/trackback/id/tr632814454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása