Yaled 2013.04.27. 09:42

Prezi - rajongok

Egy cseppet rajongok magyar startup vállalkozásokért.

Ez tudod olyan dolog, hogy kit mi fog meg, kit mi érdekel. Egy kedves barátnőm  divatfotós - ő a nem hinném, hogy teljesen normálisan működő Terry Richardson-ért és az ő fura munkásságáért rajong. De persze megértem, Terry befutott van stílusa, nem kis dolgokat ért el, vagyis lehet tőle tanulni. Nos, nekem valami hasonló hozzáállásom van a hazai startup sikerekkel. Ha most lennék tini, valószínűleg velük lenne tele  falam.

Iszonyat érdekesnek és felvillanyozónak tartom a startupok világát. Jó kis meetingek, újítások, ötletek, innováció, pörgés... és ebben a kis országban három óriási sikereket elért cégünk is van, Logmein, Prezi, Ustream. E cégek vezetőivel találkozni számomra kb olyan, mint másoknak a rocksztárok. Mindig is becsültem az olyan embereket, akik az egyébként is egyedi ötletüket végigvitték, megvalósították. Nem csak, hogy hittek az ötletükben, hanem a megvalósítás során soha sem adták fel. Ez nagy dolog, hisz tudjuk milyen pesszismista népség vagyunk.

Prezi... mit is mondhatnék?!  Szeretem. Persze a Preziről ellehet mondani a szokásos szakzsargonban, hogy mitől is különleges - azon kívül, hogy teljesen magyar tulajdonban van és veri a Power Point-ot, és mekkora az éves bevétele, és mennyire népszerű is lett - de legyünk személyesebbek, a mi Prezink azért tartozik az én személyes kedvenceim szűk körében, mert van benne valami laza művészi. Nem az IT szakma merev korlátait látod benne, hanem az alkotást, amihez meg persze pozitív gondolatokat társít az ember.

Az embert alkotásra sarkalja, ez pedig gondolkodásra, kreativitásra ösztökél, ezek által pedig az ember fejlődik.  Mindezt úgy teszi, hogy meghagyja az ember szabadságát a számára tökéletes prezentáció elkészítésében. Egy kicsit designerek lehetünk, és egy kicsit Steve Jobs-ok.

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiscsulok.blog.hu/api/trackback/id/tr385248717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása